Goed voorwerk is de basis.

Deze tuin was aardig verzakt en de huidige bewoners waren toe aan een vernieuwing van de voortuin. Eerst verdichtten wij zorgvuldig de bodem, waarna we volgens ontwerp van de klant een pad met dikke tegels in een mooi patroon legden.

Na afronding van het slijpwerk van het pad, gingen wij verder met het ophogen en verdichten van het zandbed. Zo kon de bestrating zo goed mogelijk blijven liggen. Om de bestrating goed om te sluiten, hebben wij opsluitbanden gezet. Hierdoor kunnen de tegels bijna niet zakken en schuiven. Ook markeerden wij de borders en deden wij het voorwerk, zodat de verhoogde plantenbakken stabiel staan.

Details

Na het leggen van de zwarte tegels in het pad en de keramische tegels, zochten wij twee prachtige olijfbomen uit. Deze beoordeelden wij op rechtheid, vorm en gewenste hoogte. Het is namelijk wel gewenst als de verhouding van de boom mooi staat met de verhoogde stalen bakken.

We vulden de voegen van het pad naar de voordeur met zwart onkruidwerend inveegzand. Bij de keramische tegels voegden we met speciaal voegmiddel. Dit hardt uit, maar is wel waterdoorlatend. Onkruidmiddel heeft door dit middel zo min mogelijk kans om te groeien!

.